fbpx
Käre Ulf! - Maria Karlander

Detta är en replik på uttalanden av Ulf Kristersson på Moderaternas partistämma. Läs mer här! [red.]

Käre Ulf!

Du säger att du vill göra obligatorisk förskola för de treåringar som bor i utsatta områden och som inte har svenska som modersmål. Jättefint Ulf! Verkligen! Jag håller förvisso med om att det vore positivt för alla barns språkutveckling om de fick förmånen att vistas i förskolan. Inte minst för de barn som inte har vårdnadshavare med svenska som modersmål.

Dock; hur tror du det ska gå till utan förutsättningar? Hur tror du det ska gå till utan utbildade förskollärare? Hur tror du det ska gå till i de galet stora barngrupperna som vi har idag ute på förskolorna? Du menar alltså att förskolan är såpass viktig för språkutveckling att den bör vara obligatorisk för vissa målgrupper och ändå satsar du INGENTING för att den verksamhet vi har idag ska fungera – ingenting!!!

Du säger vidare att det är en kvinnofälla med flerbarnstillägg. Nej Ulf, det är inte en kvinnofälla. Det som dock är en kvinnofälla är när män som du vill fatta beslut över saker som du inte har en skit kunskap om.
För om du hade det, kunskap alltså, hade du satsat allt du har på att förskolan ska ha ändamålsenliga lokaler med adekvat utbildad personal där barngruppernas storlek följde Skolverkets riktlinjer och där barn med behov av särskilt stöd skulle få sina behov tillgodosedda. Du skulle inse att en megasatsning på förskolan skulle vara bra mycket bättre med bra mycket större framgång i bekämpandet av unga människor som ingår i kriminalitet, än att förlänga straffen för dem när de redan är där.

Gör om gör rätt och du, de där kvinnorna du månar om så mycket, många av oss arbetar inom vård, omsorg, skola och utbildning; ge oss rätt förutsättningar att göra vårt jobb, så kan du bry dina små grå åt sådant du är vassare på. Vad nu det kan vara…

Författare

#Barngruppernas storlek, #Förutsättningar, #Kvinnofälla, #Moderaterna, #Modersmål, #Partistämma, #Riktlinjer, #Skolverket, #Språkutveckling, #Statsminister, #Vårdnadshavare
Ett svar på ”Käre Ulf!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *